Brendiranje ili e-reputacija, strategija za privlačenje kupaca

Početna » Brendiranje ili e-reputacija, strategija za privlačenje kupaca

Brendiranje ili e-reputacija, borba za privlačenje kupaca

Svi znamo šta je reputacija, ali da li znate da Vaš brend mora imati izgrađenu reputaciju na internetu kako bi privukao kupce i da Vam upravo e-reputacija može unaprediti poslovanje? U strategiji brendiranja, važnost komunikacije, informacija i slike je od suštinskog značaja. Sa jedne strane želimo da fasciniramo klijente, ali šta nam to vredi ako je, sa druge strane, reputacija brenda umrljana nekim lošim informacijama koje se pojavljuju na prvoj stranici Google-a. I tada, počinjemo shvatati koliko je e-reputacija u stvari važna za svaki brend od samog početka. To je trajni proces u komunikacijskoj i marketinškoj strategiji svake moderne kompanije koja želi da kontroliše svoj imidž na internetu.

Ispričajte Vašu priču uz pomoć brendiranja!

Zapravo, sve počinje pričom i likovima (koji će biti budući kupci), njihovim životnim okruženjem i njihovim međusobnim odnosima. Brendiranje je projektovana slika o tome kakav će biti život budućih vlasnika ili korisnika, a taj život će biti zasnovan na samo jednoj stvari: brendu. Brend će dati smisao i značenje tom zamišljenom mestu. Filozofija života, ljudske i moralne vrednosti koje promovišemo kroz brend biće stubovi njrgovog razvoja. Zato je važno da budu respektabilni, verodostojni i vidljivi. U suprotnom, zidovi će se srušiti pre nego što se položi prvi kamen.

Da biste se izdvojili, morate biti inovativni!

U poslednje vreme govori se o etičkom brendiranju. Više nego ikad smo postali svesni važnosti e-reputacije brenda i njegovih vrednosti. Ideja je da kupce fasciniramo srcem i emocijama, izlazeći izvan tradicionalne marketinške šeme čiji se vokabular i teme konstantno ponavljaju. Naravno, ova vrsta komunikacije nije zamišljena za one koji za jedan dan ili za nekoliko sedmica žele izgraditi dobru sliku o sebi. Potrebno je iskustvo kako biste stekli kredibilitet kod klijenata. Jedno je ispričati priču o Vašem brendu, ali biti jedan od glavnih likova u njoj i u stvarnom životu je nešto sasvim drugo.

Dobra e-reputacija doprinosi razvoju Vašeg brenda!

E-reputacija je slika koju klijenti izgrade o Vama i Vašem brendu. Zato je veoma važno da izgradite dobru online reputaciju jer Vam to može pomoći da unapredite Vaše poslovanje i Vaš brend. Pojedine velike kompanije počnu voditi računa o svojoj e-reputaciji tek kada je šteta već učinjena. Ne zaboravite da samo dobro razrađena strategija Vašeg imidža može osigurati dobro funkcionisanje i dobru online reputaciju Vašeg brenda. A jedino brend koji ima savršenu reputaciju može očekivati da privuče i uveri klijente da je pravi izbor za njih, da unapredi Vaše poslovanje i poveća prodaju.

By | 2018-11-02T10:49:40+00:00 avgust 6th, 2018|Categories: Content Marketing, Internet marketing, SEO, SEO Saveti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment