Gifmanija: kako GIF i video klip utiču na Vaš odnos sa kupcima?

Početna » Gifmanija: kako GIF i video klip utiču na Vaš odnos sa kupcima?

Da li su GIF-ovi i video klipovi važni za Vaš odnos sa kupcima?

Gifmanija: kako GIF i video klip utiču na Vaš odnos sa kupcima?

Gifmanija: kako GIF i video klip utiču na Vaš odnos sa kupcima?

Zahvaljujući evoluciji interneta, odnos između kompanija i kupaca se u velikoj meri promenio, poboljšao i optimizovao. I zaista, poslednjih godina, GIF-ovi, emoji i kratki reklamni video klipovi su postali način komunikacije mnogih kompanija, a naročito u oblasti odnosa sa klijentima. Ako se pametno koriste, ovi alati mogu imati veoma pozitivan uticaj na podršku i angažovanost kupaca. A uz to, pomažu Vam da se približite potencijalnim klijentima!

Ako se još uvek niste u to uverili, u ovom članku ćemo Vam pokazati kakav je uticaj GIF-ova i video klipova, kao i koje su prednosti njihove upotrebe u cilju optimizacije odnosa sa klijentima.

GIF ili animirani video klip – podsetimo se šta je to

Da bi se izbegla bilo kakva konfuzija, počnećemo sa objašnjenjem značenja skraćenice GIF. GIF je akronim za Graphics Interchange Format, odnosno na srpskom jeziku format grafičkog fajla. To je digitalni format slike koji vam omogućava da dizajnirate kratke animirane animacije i vizuelne snimke koji se ponavljaju. To je niz statičnih ili digitalnih slika koje formiraju animirani vizuelni prikaz. Međutim, zapamtite, Vaš GIF ne bi trebalo da bude duži od 10 sekundi, inače neće biti interesantan.

Prednosti korišćenja GIF-a u Vašoj komunikaciji sa klijentima

Objave na društvenim mrežama sa animiranim prikazima često su efikasne i zahtevaju mnogo veće angažovanje korisnika koji Vas prate. Shodno tome, korišćenje GIF-ova za ilustrovanje Vaših publikacija je odličan marketinški potez. Iskoristite GIF kako biste poboljšali komunikaciju sa korisnicima i učinili ju življom, na Vašem korporativnom blogu ili na društvenim mrežama. To je takođe i prilika da se približite Vašim klijentima i dočarate pozitivnu atmosferu koja vlada u Vašoj kompaniji.

Neki ljudi vide GIF-ove samo kao obične animirane slike koje nemaju stvarnu vrednost za njihovu marketinšku strategiju. Naprotiv, ova vrsta mini video zapisa ima mnogo prednosti. GIF i animirani vizuelni efekti služe da privuku pažnju potencijalnih kupaca na proizvode koje nudi Vaša kompanija što dovodi do povećanja korisničkog angažovanja. Kao atraktivne slike koje se brzo i lako čitaju, oni su idealni za uspešnu strategiju komunikacije na mobilnim uređajima jer se mogu lako pregledati na mobilnim telefonima ili tabletima. GIF-ovi takođe mogu efikasno da predstve imidž Vaše kompanije, pružajući ugodniju, kreativnu i pristupačnu sliku o Vama. Oni se, na primer, mogu koristiti u elektronskoj pošti za promociju proizvoda. Postavljanjem GIF-a ili kratkog video snimka u Vašu e-poštu, uočićete povećanje stope konverzije na Vašoj web stranici.

Video klip – budućnost oglašavanja

Što se tiče video klipova, koji su po svom trajanju duži od GIF-ova, mnogi brendovi dele sadržaje na YouTube-u kako bi se promovisali, ali i kako bi izgradili lojalnost kupaca prema brendu. I svakako, ima li nešto razumljivije od videa koji prikazuje najvažnije karakteristike proizvoda ili tutorijala koji objašnjava kako sastaviti proizvod, ako je, na primer, reč o komadu nameštaja. Osim toga, ovakva vrsta video klipova pomaže u stvaranju grupe klijenata koji mogu komunicirati i razmenjivati iskustva o proizvodima ili uslugama.

Ako želite da se približite svojim klijentima i povećate njihovu angažovanost, nemojte čekati već još danas počnite primenjivati ovu vrstu sadržaja, bilo u Vašoj e-pošti, chat-u, blogu ili na društvenim mrežama!

Na kraju, predstavljamo Vam GIF koji je imao najviše pregleda u 2018. godini, čak 392 miliona!

Gifmanija: kako GIF i video klip utiču na Vaš odnos sa kupcima?

About the Author:

Leave A Comment