Internet marketing

Početna » Internet marketing

Internet marketing

Internet marketing

Internet marketing

Internet marketing je najbrži i najsigurniji način da dođete do ciljanog tržišta, bez obzira na veličinu Vašeg poslovanja.

Internet marketing se naziva još i Online marketing i predstavlja proces promovisanja brenda, proizvoda ili usluga preko interneta. Internet marketing je prilično širok termin koji obuhvata niz marketinških taktika i strategija uključujući sadržaj, elektronsku poštu, pretragu, plaćne reklame i još mnogo toga.

U nastavku teksta smo naveli neke od metoda Internet marketinga.

  • SEO optimizacija

SEO (Search Engine Optimisation) jeste proces dizajniranja, pisanja, kodiranja, programiranja i skriptovanja vašeg sajta u cilju boljeg rangiranja na pretraživačima. Proces optimizacije vašeg web sajta da se rangira bolje na stranicama na rezultatima pretraživača i tako povećate broj organskog saobraćaja na vašem web sajtu.

PPC, Internet marketing

Internet marketing

  • Pay Per Click (PPC)

PPC – Plati po kliku, je model internet marketinga u kojem oglašivači plaćaju naknadu svaki put kada se klinkne na jedan od njihovih oglasa. U suštini, to je način kupovine poseta vašoj web lokaciji, umesto pokušaja da se oni posete organski. Više o tome možete pročitati u članku PPC Marketing.

  • Content marketing – Marketing sadržajem

Marketing sadržajem se odnosi na dizajniranje sadržaja u kome ciljna grupa stvrano uživa. Dobar marketing sadržajem jednostavno privlači pažnju ljudi tako da oni zastanu, čitaju, razmišljaju i ponašaju se drugačije. Ovde nije oglašavanje u prvom planu već zabava publike i na taj način se doprinosi širenju brenda.

  • Marketing na društvenim mrežama

Društvene mreže predstavljaju zajednički izraz koji opisuje različite internet platforme na kojima korisnici komuniciraju, kreiraju i dele sadržaj. Društvene mreže su danas mnogo kompleksnije i sklonije promenama nego što su bile ranije. Dobar marketing društvenih mreža za vaše poslovanje može učiniti napredak o kome niste ni sanjali. Neke od najpopularnijih društvenih mreža su Facebook, Google+, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest, Instagram i tako dalje.

  • Email Marketing

    Email marketing, Internet marketing

    Email marketing

Email je i dalje jedan od najefikasnijih vidova internet marketinga. Email marketing je oblik direktnog marketinga koji koristi email kao sredstvo komunikacije između davaoca usluge, najčešće firme i korisnika njegovih usluga/proizvoda. Kako upotreba email široko rasprostranjena i dostupna svima, email maketing predstavlja idealno rešenje za promociju.

Internet marketing je postao svakodnevnica. Kako se tehnologija, posebno internet, sve više razvija dolazi do promena i u svetu oglašavanja i promocija. Internet marketing je od ključnog značaja za razvoj i uspeh Vašeg poslovanja. Za koju god metodu da se odlučite, vrlo brzo ćete videti rezultate.

Webnime je SEO agencija sa dugogodišnjim iskustvom i mnoštvom zadovoljnih klijenata, koji su postali naši prijatelji i partneri. Koristimo napredne tehnike za SEO optimizaciju i u ovom poslu za nas nema nepoznanica. Ako i Vi želite da postanete naš klijent, da imate najbolju SEO optimizaciju u Beogradu i da prestignete konkurenciju, ne oklevajte već nas kontaktirajte!

About the Author:

Leave A Comment