PPC marketing

Početna » PPC marketing

Šta je PPC marketing?

PPC marketing je veoma jedinstven način oglašavanja na internetu i odličan način da dobijete posetioce kada su vam oni najpotrebniji. PPC je skraćenica od Pay Per Click-a što u prevodu znači plati po kliku. Odnosi se na model internet marketinga u kome oglašavači plaćaju naknadu svaki put kada posetilac klikne na neki od oglasa koje ste Vi postavili.

Šta je sve potrebno da postavite Vaš PPC oglas?

Pay per click, PPC marketing

Pay per click

Kao prvo morate imati otvoren nalog kod pretraživača na kome želite postaviti Vaš oglas. Pretraživači kao što su Google, Bing i Yahoo su najpopularniji za ovaj vid oglašavanja na internertu. Nakon toga potrebno je uneti informacije o plaćanju i 20ak ključnih reči koje će opisati Vaš proizvod ili uslugu i za kraj da aktivirate oglas.

Oglašivač koji želi postaviti svoj oglas na nekom od pretraživača ne plaća prikazivanje oglasa niti rezultate pretrage, već isključivo klik na sam oglas. Dakle, oglašivač plaća pretraživaču samo u slučaju da je posetilac zainteresovan za Vaš proizvod ili uslugu. Gde će se Vaš oglas prikazati zavisi od cene koju ste odredili za klik i od izbora ključnih reči.

Jedna od prednosti PPC oglašavanja je to što oglašivač određuje sam budžet koji će izdvojiti za svoj oglas, može biti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, takođe oglašivač određuje sam i iznos koji želi dati za sam klik na oglasu.

Struktura PPC oglasa

PPC oglas, PPC marketing

Primer PPC oglasa

PPC oglas se sastoji iz:

  1. Naslova
  2. URL adrese
  3. Teksta oglasa (Može biti u najviše dva reda)

 

Kod PPC marketinga sadržaj oglasa je od ključnog značaja. U sadržaju oglasa morate imati barem jednu ključnu reč. Zapravo ovaj kratki oglas mora govoriti jasno o Vašem proizvodu ili o Vašim uslugama koje nudite.

URL adresa stranice, na koju posetioci kliknu ne mora uvek biti glavna stranica Vašeg sajta. Bilo bi najbolje kada bi URL koji stavite vodio ka stranici na koju će posetioci pronaći tačno ono što ste opisali u oglasu.

Šta je Google AdWords?

Google, PPC marketing, Pay per click

Google

Google AdWords je najpopularniji PPC sistem oglašavanja na svetu. AdWords platforma omogućava kompanijama da kreiraju oglase koji se prikazuju na Google pretraživaču. Adwords funkcioniše na modelu plaćanja po kliku, u kojem korisnici učestvuju na ključnim rečima i plaćaju svaki klik na svoje oglase.

Svaki put kada se pretraga pokrene, Google pretražuje bazu Adwords oglašivača i bira najbolje koji će se pojaviti na stranici sa rezultatima pretrage. “Najbolji” se biraju na osnovu kvaliteta i relevantnosti njihovih ključnih reči.

Sprovođenje PPC marketinga putem AdWords-a je posebno dobro jer Google kao najpopularniji pretraživač dobija ogromne količine saobraćaja I stoga daje najviše prikaza i klikova na Vaše oglase.

Zašto baš PPC marketing?

PPC marketing ima širok i globalan domet i dopire do velikog broja potencijalnih kupaca. Vaš sadržaj je dostupan i vidljiv 24h dnevno, dok sam sadržaj možete vrlo lako i brzo menjati i premeštati kad god Vi to budete želeli. Omogućava lakše praćenje i merenje postignutih rezultata, što ga čini isplativim. Osim novca štedi vreme i resurse.

WEBNIME nudi profesionalnu SEO optimizaciju koja će Vam pomoći da dramatično poboljšate prisustvo na internet pretraživačima.

By | 2018-03-15T19:41:17+00:00 mart 15th, 2018|Categories: Google, Ostalo, PPC Reklama|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment