Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Početna » Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Na veoma konkurentnom polju interneta, a posebno na internet pretraživačima, kompanije čine sve što je u njihovoj moći kako bi povećale saobraćaj prema svojim web sajtovima u cilju privlačenja što većeg broja klijenata. Kako bi postigle cilj, pribegavaju SEO optimizaciji. I zaista, web sajt koji je optimizovan za internet pretraživače, ima veću vidljivost i aktivno učestvuje u strategiji generisanja kvalifikovanih kontakata, kako kvalitetom, tako i kvantitetom.

Koja je svrha SEO optimizacije?

SEO je proces kojim se web sajt optimizuje tako da se njegove stranice optimalno pozicioniraju u rezultatima pretraživača. Optimizaciji za pretraživače sastoji se od prilagođavanja web sajta i njegovog sadržaja očekivanjima ciljanih posetilaca kao i zahtevima glavnih pretraživača kao što su Google ili Bing. Postoje stotine kriterija koji treba da budu ispunjeni.

Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Važnost optimizacije

Većina korisnika Interneta često započinje potragom na pretraživaču, pogotovo kada su u fazi istraživanja ili upoređivanja u cilju kupovine. To je prilika da Vaši proizvodi i usluge budu vidljivi u pravom trenutku, na odgovarajući zahtev.

Optimizacija je način za povećanje saobraćaja i generisanja kvalifikovanih kontakata za kompaniju.

Korisnici Interneta troše sve manje i manje vremena na pretraživanje druge stranice Google-a, zadovoljavaju se samo prvim rezultatima. Stopa klikova na prvoj stranici Google-a je sledeća:

  1. pozicija: 36% klikova
  2. pozicija: 32% klikova
  3. pozicija: 20% klikova

  1. pozicija: 6% klikova

Stopa klikova smanjuje se čak i brže ako postoje Feature Snippets, AdWords oglasi, članci sa novostima ili video zapisi.

Kako SEO privlači potencijalne kupce?

Različita sprovedena istraživanja uglavnom pokazuju da je SEO znatno moćniji od društvenih mreža, telemarketinga ili online oglašavanja. Optimizovati web sajt za pretraživače takođe znači optimizovati ga i za korisnike Interneta. I zaista, pretraživači moraju ponuditi relevantne i ugodne web stranice za idealno korisničko iskustvo.

Odnos između ključnih reči i namera pretrage

Ako posmatramo pretraživače kao ulazna vrata prema Vašem web sajtu, potrebno je analizirati izraze koje su kreirali internet korisnici i njihovu relevantnost u odnosu na Vaš cilj. SEO stručnjaci koriste alate za određivanje obima pretraga i konkurencije na ove upite.

Prilagođavajući svaku ulaznu stranicu (ciljne stranice ili odredišne stranice) na web sajtu, prema tipovima pretrage Vaših potencijalnih klijenata (informativna ili transakcijska), kompanija maksimizira šanse da pretvori korisnika u potencijalnog klijenta ili kupca. Zahvaljujući SEO optimizaciji, ovo je zaista moguće ostvariti.

Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

Pretvorite potencijalne klijente u kupce uz pomoć SEO optimizacije

SEO kao sredstvo konverzije klijenata u kupce

SEO ima za cilj da optimizuje web sajt kako bi zadovoljio zahteve i preferencije pretraživača. Cilj svih ovih zahteva je da korisnicima upotrebu interneta učine lakom i prijatnom. Postoje stotine stvari koje doprinose optimizaciji web sajta, kao što su:

  • Kreiranje bogatog i originalnog sadržaja
  • Integracija različitih medijskih datoteka (video, fotografije, infografike …)
  • Izgradnja dobre unutrašnje mreže (između različitih web stranica) i spoljne (veze između Vaših stranica i drugih web sajtova)
  • Obezbeđivanje brzog učitavanja
  • Poboljšanje bezbednost na web sajtu

Sve ovo takođe doprinosi boljoj stopi konverzije Vaših potencijalnih klijenata u kupce.

Kako optimizovati web sajt?

Optimizacija web sajta za pretraživače zahteva vreme i detaljnu ekspertizu u širokom spektru digitalnih domena … Teško da svaka kompanija ima ljudske resurse koji to mogu odraditi. U tom kontekstu, Webnime Rs. kao agencija za digitalni marketing sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, daje podršku svojim klijentima kreirajući njihovu internet marketing strategiju. SEO optimizacija, koja zahteva doslednost i ulaganje velikih napora, na kraju omogućava da se stekne vidljivost na pretraživačima, da se poveća saobraćaj prema Vašem web sajtu kao i da se izvrši efikasna konverzija potencijalnih klijenata u kupce. Iskoristite našu stručnost i dugogodišnje iskustvo i kontaktirajte nas još danas!

About the Author:

Leave A Comment