Početna » SEO Usluge » Internet Marketing » Marketing na Drušvenim Mrežama (SMM)
Marketing na Drušvenim Mrežama (SMM) 2018-11-01T23:31:41+00:00

Marketing na Društvenim mrežama

socia media marketing

socia media marketing

Da li ste znali da marketing na društvenim mrežama ima 100% veći uspeh od spoljnjeg marketinga? Ili da 84% od B2B marketinga koriste društvene medije u nekom obliku? Bez obzira šta prodajete i kome prodajete, korišćenje društvenih medija kao marketinškog alata može pomoći u razvoju Vašeg brenda, a i debljini novčanika.

Osnovni cilj Marketinga na Društvenim mrežama (Social Media Marketing) je da predstavi Vaš brend, uslugu ili proizvod što široj auditoriji i svojim interesantnim sadržajem uputi korisnike ka Vašem web sajtu ili blogu. Na taj način se stvara direktan kontakt između Vas i potencijalnih klijenata. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i svim našim zadovoljnim klijentima, možemo s punom odgovornošću reći da mi imamo dobitnu formulu za uspešnu strategiju marketinga na društvenim mrežama.

Marketing na društvenim mrežama ili Social Media Marketing (SMM) nije potpun ako se ne uradi i Optimizacija za Društvene mreže, poznata kao Social Media Optimization (SMO). SMO se odnosi na proces racionalizacije ili optimizacije web sajta, na taj način da može biti izložen online na različitim društvenim mrežama. Ovaj proces obuhvata sve tehnike izvedene „on-page“, kao što je usavršavanje interfejsa i upotrebljivosti sajta, tako da on postane privlačan posetiocima koji mogu lako da ga podele putem različitih društvenih medija.

Tipovi društvenih medija obuhvataju socijalne mreže kao što su Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, video, bookmarking sajtovi itd. Svaka od njih pruža mogućnost da otvorite svoj biznis profil i reklamirate svoj Brend ili uslugu. Uspeh veoma zavisi od marketing strategije, Vaše aktivnosti, da li komunicirate sa drugim korisnicima itd. Mi smo naučili da cenimo sve naše klijente i prema svakom izrađujemo individualnu strategiju, vodeći računa o svakom detalju. Uvek se trudimo da izgradimo dobru i uspešnu strategiju marketinga na drušvenim mrežama, koje je rentabilna za naše klijente i prijatna za njihove korisnike i posetioce.

Šta uključuje naš Marketing na Društvenim mrežama?

  • Analiza Vašeg Brenda i izbor Društvenih mreža;

    Marketing na Društvenim mrežama

  • Analiza Vašeg web sajta ili bloga;
  • Analiza Vaše konkurencije;
  • Marketinška strategija za pravilno pozicioniranje Vašeg Brenda na Društvenim mrežama;
  • Kreiranje drušvenih biznis profila;
  • Instrumenti za optimizaciju na drušvenim mrežama;
  • Dokazani postupci za dalji razvoj brenda i komunikacija sa korisnicima.

Prvo i najvažnije je da proučimo Vaš biznis, ciljeve, prema kojim korisnicima da se fokusiramo i sve druge važne detalje. Nisu sve društvene mreže obavezne za svaki brend. Za neke su možda Facebook i Instagram važni, a za druge možda i Linkedin itd.

Nakon toga, potrebno je da napravimo detaljnu analizu Vašeg sajta, da li je informacija na njemu dovoljna i da li je napisana na pravi način. Neretko se pokaže da informacija koja je napisana na sajtu nije ono što tera korisnika da postane klijent.

Konkurencija je važan faktor ne samo u realnom okruženju, ona je veoma važna i na društvenim mrežama. Mi analiziramo Vašu konkurenciju da bismo mogli da ponudimo bolje i više korisnicima koji posećuju i Vaš i njihov profil.

Dug je spisak svega onog što je neophodno da se uradi pri izradi jedne ozbiljne strategije za Društvene mreže. Nakon izrade plana, pristupamo njegovom izvršenju, striktno i detaljno. Uvek se trudimo da iznenadimo konkurenciju nekim novim taktikama, o čemu ovde nećemo pisati.

Koliko košta Marketing na Društvenim mrežama?

Nemamo tačnu i fiksiranu cenu. Za svaku branšu je drugačije, svaki klijent ima neke svoje specifičnosti, zahteve itd. Međutim, mi smo veoma elastični po pitanju cena i uvek možemo naći najbolje rešenje za obe strane. Uvek se trudimo da smo u okviru predviđenog budžeta za određeni projekat.

Zašto su Društvene mreže važne za Vaš biznis?

Jer vaš brend zapravo ne postoji online ako niste predstavljeni na svim društvenim kanalima i redovno komunicirate sa svojim sledbenicima, novinarima koji pokrivaju vašu branšu, blogerima itd.

Da li ste spremni da poletite ispred konkurencije? Želite da vidite svoje rezultate u web pretraživaču? Treba Vam veći saobraćaj na sajtu? U tom slučaju izvadite taj telefon iz džepa i pozovite nas! Mi ćemo Vam pokazati put ka uspehu!