Početna » SEO Usluge » Keyword Research – SEO Ključne reči i fraze
Keyword Research – SEO Ključne reči i fraze 2018-11-01T23:24:04+00:00

SEO Ključne reči i fraze

Da li znate kako da dobijete bolje rezultate koristeći ključne reči? Svakog dana milioni korisnika traže nešto određeno na Google-u i ostalim pretraživačima.
U svetu SEO, reči i fraze koje pišu, zovemo „ključne reči“. Ako ste pravilno odabrali tačne reči koje su prigodne za sadržaj vašeg sajta onda ćete biti lako pronađeni od strane korisnika. Ako još uvek niste, onda ćemo Vam mi pomoći da to uradite!

Kako izabrati ključne reči i fraze?

ključne reči i fraze

ključne reči i fraze

Prvo, zapitajte se šta nudite svojim korisnicima. Šta je osnovna delatnost, usluga, ili proizvod koji prodajete?
To ne mora da bude samo jedna stvar. To može biti cela poslovna niša.

Primer: Rashladna oprema, SPA centar, građevinska kompanija, itd…

Ali da li će to biti reči koje će korisnici pretraživati?

U svetu SEO, postoje tzv. Web alati koji proveravaju ključnu reč ili frazu koliko se puta traži u mesecu i koliko se koristi od strane vaših konkurenata.
Na ovaj način, možete napraviti detaljnu analizu toga koja bi ključna reč bila najbolja za vaš sajt.

Pričajući o prosečnim pretraživanjima mesečno, možemo postaviti precizne parametre – u kojoj zemlji i na kom jeziku se pretražuju određene reči.
To znači da ako ste uvoznik brendiranih proizvoda za Srbiju, možemo precizno odrediti koliko puta je ime Vašeg brenda pretraženo u Srbiji čak i ako je napisano na stranom jeziku.

Najčešća greška prilikom izbora ključne reči

SEO Ključne reči i fraze www.webnime.rs

SEO Ključne reči i fraze

U praksi, do sada smo primetili da većina korisnika može uočiti koje ključne reči se koriste najviše, i oni su ti koji su odlučili da prilikom optimizacije sajta potpuno izostavimo podatke o konkurenciji.
Nema ništa loše u tome. Svako želi da pobedi. Takmičenje je veoma važan faktor u svakom poslu.

Zašto ovo kažemo?

Vi se ni na koji način nećete izdvajati od konkurencije, čak i ako je konkurencija za ključnu reč visoka, pa čak i ako ste na vrhu prve stranice pretraživača.
Svi ćete podjednako pridobiti pažnju korisnika sa svim vrstama promocija, popustima, „naj“ kriterijumima, itd… U ovim slučajevima, čak i najoptimizovaniji sajtovi često gube poziciju, i postaju zamenjeni jakom konkurencijom.
Vi ćete stalno morati da se borite sa njima i pokušavati da zadržite interes prosečnog korisnika, ali to zahteva stalnu optimizaciju sajta i informacija koje sadrži. Zapamtite, najverovatnije vaši konkurenti koriste usluge iskusnog SEO Optimizatora.
Ali, ako ciljate tačno određene ključne reči vezane za Vaš posao i da nemate ili imate veoma malu konkurenciju, onda možete biti sigurni da ste „uhvatili bika za rogove“.

SEO ključne reči i fraze

Izbor ključnih reči i fraza je prvi korak u pronalaženju potencijalnih kupaca. Ali ovo nije dovoljno. Potrebno je te reči pravilno iskombinovati sa originalnom sadržajem koji objavljujete na sajtu. Više o SEO kopirajting uslugama >>>
Ključne reči su bitan element bez kojeg bi SEO optimizacija bila nemoguća. Osim toga, u tekst treba dodati sinonime i odgovarajuće ključne reči. Kako god, zahtevi pretraživača se ne ograničavaju ovde. Sa razvojem SEO optimizacije traže i izmišljaju nove atribute u dopuni svakog elementa.
Za ključne reči, ovo se nazivaju Latentne semantičke ključne reči za indeksiranje (LSIK) ili na drugi način „Skriveno semantičke ključne reči za indeksiranje.“ Zahvaljujući njima, Google i drugi pretraživači ne mogu razlikovati ono što se odnosi na vaš tekst.

Primer: Velika jabuka.

Tako napisan tekst može da znači dve stvari: Veliko voće ili Njujork

Pored teksta, ključne reči i fraze moraju biti sadržane u H-naslovima, meta-opisu, meta-tagovima itd… Isto važi i kada se izgrađuje Link building za sajt ili stranicu.

Cene za SEO analizu ključnih reči i fraza

Nudimo dva paketa za analizu ključnih reči i fraza – „Start“ i „Biznis“ pakete. Sve što je potrebno je adresa vašeg sajta (URL) i aktivnosti kojima se bavite. Ako još nemate sajt, onda će nam trebati informacije o tome šta prodajete, koje usluge nudite ili koje informacije želite da predstavite svojim korisnicima.
Takođe će nam biti potrebna država i jezik za koji vas interesuje statistika. Za strane jezike, cena se povećava za 30%.

Nakon međusobnog dogovora, u roku ćemo pripremiti kompletan pisani izveštaj koji sadrži glavne ključne reči i fraze koje se odnose na vaš sajt, kao i najbitnije reči. Za svaki od njih biće napisane prosečne mesečne pretrage, kao i od Vaše konkurencije.

PAKETI

Start paket

6000din bez PDV
  • 50 ključnih reči i fraza

Biznis paket

9000din bez PDV
  • 100 ključnih reči i fraza

VAŽNO! U statistiku se uzima u obzir prosečan broj pretraga mesečno koje se odnose na poslednju godinu dana od dana nastanka izveštaja. To znači da mi nismo odgovorni za kasnije nastale promene.

Analiza ključnih reči i fraza od strane WebniMe

Mi ćemo vas provesti kroz proces otkrivanja odgovarajuće ključne reči i fraze (Keywords Research) za Vaš sajt, i dati vam korisne ideje koje su prigodne za njih, što je takođe od izuzetnog značaja za SEO optimizaciju. Za više informacija nas kontaktirajte.