Local SEO – Optimizacija sajta za Lokalnu pretragu

Početna » SEO Usluge » Local SEO – Optimizacija sajta za Lokalnu pretragu
Local SEO – Optimizacija sajta za Lokalnu pretragu 2018-11-01T23:10:52+00:00

Zašto Vam je potrebna Local SEO (lokalna optimizacija)?

Lokalna Optimizacija Vašeg sajta je dobra strategija, posebno ako se vaš posao nalazi se na određenoj lokaciji. Ovim načinom će usluge i proizvodi koje nudite biti lakše pronađeni od strane potrošača koji žive na istoj lokaciji.

Primer:

Ja sam korisnik interneta iz Beograda i sa svog kućnog računara u Google pretragu unosim „kozmetički salon“. Google-ovi algoritmi će odmah povezati lokaciju mog kompjutera sa lokalnim SEO optimizovanim sajtovima u ovoj oblasti i staviti ih na čelo svojih rezultata. Dakle, čak i bolje optimizovan sajt kozmetičkog salona iz Novog Sada će dostići niže pozicije u odnosu na lokalno optimizovane sajtove iz Beograda. Takođe, kada se pretražuje „kozmetički salon Beograd„, rezultati će biti isti. Prvo će biti prikazani lokalno optimizovani sajtovi, a oni bez lokalne optimizacije će biti na nižim pozicijama.

lokalna optimizacija sajta

Optimizacija sajta za Lokalnu pretragu

LOCALNA SEO optimizacija web sajta

Prema statistici Google Srbija:

  • Oko 35% svih pretraga uključuju lokalne parametre (ključne reči kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, itd);

  • Tokom putovanja 76% potrošača traži lokalne proizvode i usluge putem mobilnih uređaja (ključne reči kao što su „najbliže benzinske stanice“, „restoran“, „Hotel“, itd);

Sa povećanjem lokalnih pretraga, LSEO postaje sve popularniji. Web sajtovi koji imaju dobru poziciju u pretraživačima u lokalnoj pretrazi, dobijaju više posetilaca, a to neminovno dovodi do povećanja prodaje.

Lokalna SEO je pogodna za sajtove koji imaju predstavništva širom zemlje. U ovom slučaju, informacije za svako predstavništvo će biti optimizovane zasebno.
Primeri takvih sajtova su sajtovi banaka.

Lokalna optimizacija sajta od strane WebniMe

Mi razumemo značaj lokalne optimizacije, pa je Lokalna SEO deo SEO usluga koje nudimo. Mnogi naši klijenti su izuzetno zadovoljni i verujemo da se broj njihovih klijenata značajno povećao. Cena usluga se određuje u zavisnosti koju uslugu nudite, koliko mesta (kancelarija) ima, da li postoji optimizacija za mobilne uređaje i drugih dodatnih faktora.

Za više informacija, kontaktirajte nas.