Početna » SEO Usluge » SEO Analiza sajta
SEO Analiza sajta 2018-11-01T23:20:55+00:00

SEO Analiza sajta

SEO analiza sajta je usluga, koja je sastavni deo SEO optimizacije već postojećeg web sajta.

Ako imate izgrađen sajt i nije seo optimiziran, prvi korak ka optimizaciji je detaljna SEO analiza od SEO profesonalca. Kada kažemo detaljna, tu mislimo na ceo skup potrebnih podataka koji će biti korišćeni za poboljšanje SEO strategije Vašeg web sajta i pomoći za bolje klasiranje u pretragama. Analiziraju se svi podaci koji su relevantni, kako na samom sajtu, tako i izvan njega.

seo analiza sajtaNaš tim koristi samo SEO tehnike koje su priložive na savremenim web sajtovima, uzimajući u obzir strukturu sajta, njegov izvorni kod, link building, tekstualni sadržaj i korišćen media materijal (slike i videa) kao osnovne faktore dobre SEO optimizacije. Kada analiziramo određeni sajt, uvek mislimo na njegovu buduću optimizaciju zbog činjenice da se algoritmi u pretraživačima često menjaju. Kada se promeni algoritam u Google pretraživaču, moramo i mi menjati te promene u SEO strategiji. Naš cilj je da sajt bude pripremljen na takav način, da mnogo lako možemo implementirati sve buduće promene i da se to ne odrazi na pozicije u pretragama.

seo analiza sajtaKada se pravi SEO analiza sajta, možemo je podeliti u dve osnovne grupe – On page i Off page.

U On page analizu ulazi pregled kompletne unutrašnje strukture sajta – provera i validacija koda, analiza sadržaja, unutrašnji linkovi koji povezuju stranice međusobno, anchor tekstovi, svi tagovi i titlovi u tekstovima i slikama na sajtu, kao i izlazni linkovi sa sajta.

U Off page analizi se proveravaju spoljašnji linkovi koji vode ka sajtu (backlinks), kvalitet tih linkova i sajtova na kojima se nalaze, pozicje na kojima se nalaze Vaše stranice, kvalitet sadržaja koji se nalazi na drugim stranicama koji su u vezi sa Vama, analiza konkurencije i svi drugi faktori koji utiču na dobar plasman Vašeg web sajta.

Koliko košta SEO analiza i šta ona uključuje?

WebniMe Vam predlaže besplatnu osnovnu SEO analizu sajta, tako da ona ne košta ništa! Za to nam je potrebna od Vas informacija za Vaš biznis, šta želite da postignete, koje su Vam ključne reči, kao i da pošaljete URL Vašeg sajta. Mi ćemo napraviti brzu analizu i poslaćemo Vam je na email.

Osim besplatne, mi predlažemo i plaćenu SEO analizu sajta. Za razliku od besplatne, za nju će nam trebati detaljnija informacija i dostup do cPanela, gde ćemo analizirati kompletan kod i informaciju o sajtu. Na taj način ćemo napraviti dobru i tačnu SEO analizu. Cena ove usluge zavisi od obima Vašeg sajta i usluga koje nudite. Da imate približnu predstavu koliko košta, nije jeftinije od 20000 din, ni skuplje od 40000 din sa PDV. Ova usluga je jednokratna i plaća se jednokratno preko banke.

Vreme izrade analize je od 10 do 20 radnih dana i dobijate kompletno uputsvo o svim elementima koje treba da promenite. Ako nemate programera koji to radi, mi možemo ponuditi i tu vrstu usluge, a cena se formira prema predviđenim radnim satima za tu operaciju.

SEO analiza uključuje sledeće elemente:

Provera i monitoring putem različitih softvera

 • provera i otkrivanje problema sa hostingom i brzinom otvaranja stranica na sajtu;
 • analiza koda, kao i baze podataka;
 • analiza tekstualnog sadržaja na sajtu (ključne reči, H tagovi, alt tagovi itd)
 • analiza dupliranog sadržaja;
 • analiza strukture sajta i predstavljanje informacije korisnicima;
 • validacija HTML koda;
 • provera sajta preko Google Webmaster Tools;
 • analiza PageRank;

Provera SEO stanja

 • analiziramo pozicije u Google pretraživaču za 30 od Vas izabranih ključnih reči ili frazi;
 • analiziramo sve dolazne linkove ka sajtu (dofollow/nofollow);
 • proveravamo da li ima opasnih linkova i ako ima popravljamo ih – to su linkovi koji mogu dovesti do kazni (Penguin algoritam) ;
 • proveravamo broj indeksiranih stranica u Google;
 • instaliramo brojač poseta i aktivnosti na sajtu;

Određivanje online konkurencije

 • pravimo spisak od 50 ključnih reči i fraza koje mogu poboljšati SEO stanje na sajtu;
 • pravimo spisak osnovnih 10 konkurenata u pretraživačima u Vašoj delatnosti;
 • određujemo poziciju konkurenata prema TOP 10 ključnih reči;
 • analiziramo SEO stanje tih konkurenata i određujemo strategiju koja će ih u svakom pogledu nadmašiti;

Plaćena SEO analiza ima mnogo prednosti u odnosu na besplatnu, jer dobijate svu potrebnu informaciju o Vašem sajtu, a i izveštaj o Vašoj konkurenciji.