Trendovi web dizajna za mobilne uređaje za 2018.

Početna » Trendovi web dizajna za mobilne uređaje za 2018.

Trendovi web dizajna za mobilne uređaje za 2018.

trendovi web dizajna

Trendovi web dizajna se neprestano menjaju. Danas se način na koji pretražujemo internet drastično promenio. Većina internet pretraga obavlja se na mobilnim uređajima, kojima web dizajneri sada treba da prilagode dizajn.

Ranije, web dizajneri su imali potpuno odvojene verzije web stranica za mali broj mobilnih posetitelja. S porastom HTML 5, stvari su se promenile, kao i dinamički web dizajn, što je omogućilo da se web pretraživač prilagodi različitim uređajima.

Ključni trendovi u web dizajnu za 2018.

Neki od vas se možda i sećaju kako su se tokom pretraživanja na mobilnim uređajima u prošlosti, web-dizajni učitavali veoma sporo – i bili su veoma loši. Ovo se dešavalo zbog toga što podaci nisu proticali slobodno. Osim toga, vrlo malo web dizajnera uviđalo je značaj web dizajna za mobilne uređaje.

Danas je pristup web dizajnu znatno drugačiji. Većina nas raspolaže velikom količinom podataka, a takođe provodimo mnogo više vremena na internetu nego ikada pre.

Zbog toga, dobar mobilni web dizajn trebalo bi da bude minimalistički što je više moguće. Svaki element treba biti sa razlogom na stranici, bilo da bi pomogao navigaciju ili da bi se web sajt lakše pregledao.

Sklopivi elementi

Stvaranje elemenata koji se mogu sklopiti ili biti skriveni kada nam nisu potrebni,  jedan je od najučinkovitijih načina stvranja što korisnijeg iskustva čitanja za korisnike. Taj alat se upotrebljava na taj način da će se elementi na web stranici učitati ili pokrenuti samo ako korisnik klikne na mesto gde se nalaze.

Drugim rečima, dok su pokretani elementi izvan ekrana, neće se učitati. U biti, to znači da korisnik mora učitati samo ono što je apsolutno neophodno.

Šta to znači za korisnike?

trendovi web dizajna

Većina ljudi pretražuje internet putem mobitela, i samim tim web dizajn dobija na značaju.

Prošle godine pojavili su se najrazličitiji trendovi u mobilnom dizajnu. Pregledanje mobilnog weba postaje sve sofisticiranije, a pretraživanje putem mobilnih uređaja brzo je povezano s iskustvom kućnog računara. Gde će nas budućnost odvesti u smislu web dizajna? Samo će vreme pokazati.

By | 2018-03-15T10:52:06+00:00 decembar 6th, 2017|Categories: SEO, SEO Saveti, Web Dizajn, Web dizajn saveti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment