Da li ste znali? Zanimljive činjenice o SEO optimizaciji

Početna » Da li ste znali? Zanimljive činjenice o SEO optimizaciji

Da li ste znali? Zanimljive činjenice o SEO optimizaciji

Da li znate zbog čega je SEO optimizacija toliko važna za jedan web sajt koji želi da dospe na prvu stranicu Google-a, tačnije među prvih nekoliko rezultata na prvoj stranici ovog najpopularnijeg internet pretraživača?

A da li ste znali da se u svakoj sekundi na Google-u obavi 57000 pretraga? Preko 3 milijarde ljudi svakodnevno pretražuje internet. Među njima se nalaze i Vaši potencijalni klijenti. Ono što je neophodno, to je da ih privučete i zadržite, da ih pretvorite u Vaše kupce ili korisnike. A to će, neminovno, dovesti do povećanja saobraćaja prema Vašem web sajtu kao i do uvećanja Vaših prihoda.

Ono što ostaje najvažnije i što treba da bude Vaš primarni cilj, to je ultimativna potreba da se upravo Vaš web sajt nalazi među prva 3 rezultata na Google-u. Ako se još uvek sami niste uverili u to, sigurno ćete biti iznenađeni činjenicom da se 60% klikova odnosi upravo na prva 3 rezultata.

Mislite li da sadržaj na Vašem web sajtu nema nikakvog značaja? Razgledajte dobro ove podatke i  saznajte koliko je kvalitet sadržaja važan za optimizaciju Vašeg web sajta.

U ovom zanimljivom infografičkom prikazu, donosimo Vam najvažnije činjenice u vezi sa SEO optimizacijom, izražene u brojkama!

Zanimljive činjenice o SEO optimizaciji

Zanimljive činjenice o SEO optimizaciji

About the Author:

Leave A Comment