Žašto je Google najpopularniji pretraživač?

Početna » Žašto je Google najpopularniji pretraživač?

Seo optimizacija za Google

Žašto je Google najpopularniji pretraživač?

Google je razvio revolucionarnu tehnologiju koja nudi relevantne rezultate pretrage. Nedostatak inovacija tadašnjeg lidera pretraživača Yahoo-a, omogućilo im je da napreduju i postanu najpopularniji web pretraživač.

Još jedan faktor koji je bio na strani Google-a je taj što se pojavio u isto vreme kada su korisnici interneta koji je u tom periodu poboljšao svoju konekciju postali njegovi redovni korisnici.  S obzirom da je jedini pretraživač koji je doneo relevante rezultate Gооgle je napravio masovnu lojalnu bazu korisnika.

Na samom kraju kreirali su veoma profitabilni izvor prihoda, Pay-per-click (plaćanje po kliku) reklame,  kojima je Google privukao mnoge ljude da se upravo tamo oglašavaju želeći da povećaju svest ljudi o svom brendu i povećaju profitabilnost delatnosti kojom se bave.

Da bi znao šta treba da prikaže u rezultatima pretrage od hiljada web stranica sa potencijalno relevatnim informacijama, Google se fokusira na 3 stvari:

    1. Web indexiranje –  Google indeksiranje stranica je proces ubacivanja novih web stranica u Google bazu (indeks). Pre nego što se unese bilo koji upit za pretragu, pretraživači web stranica rade na otkrivanju i obradi informacija sadržanih na web stranicama i drugim javno dostupnim sadržajima. Od momenta kada se novi sajt pojavi na internetu potrebno je određeno vreme dok ga Gооgle indeksira i “ubaci” u svoju bazu.
    2. Algoritmi pretrage – Kada se reči za pretragu otkucaju u Google, njegovi sistemi za rangiranje sortiraju stotine milijardi web stranica u indeksu pretraživanja kako bi vam dali korisne i relevantne rezultate u par sekundi.
    3. Korisni odgovori – U isto vreme, Google obavezno nudi rezultate pretrage u nizu bogatih formata kako bi vam pomogao da pronađete informacije koje tražite brzo.

Šta je Web indexiranje i kako funkcioniše?

Google

Web Spider (Web pauk)

Princip po kome indeksiranje stranica funkcioniše nije naročito komplikovan, te podrazumeva primarno da posebna vrsta programa za pretraživanje, a čiji je naziv Spider (Web Pauk) vrši neprekidno skeniranje stranica, kako bi pronašao linkove.

Koja je uloga Web indexiranja u SEO?

Uverite se da Spider, a posebno Googlebot, može pristupiti vašem sajtu. To se podrazumeva kada je optimizacija sajta u pitanju.

Sve dok Googlebot ne pretraži i indeksira vaše web stranice, ne postoji šansa da se pojavite u Google pretrazi.

Ono što je važno u optimizaciji jeste da Googlebot zna vas. Evo i kako:

  • Uverite se da Googlebot nije blokiran.
  • Koristite opciju Submit URL u Google Search Consoli.
  • Kreirajte Sitemap i pošaljite u Gооgle Search Console.

Ako ste nedavno dodali ili napravili promene na stranici na vašem sajtu, možete zatražiti od Google-a da je (ponovo) indeksira pomoću Fetch-a.

Koliko vremena treba Google-u da indexira novi sajt?

U proseku, od 2 dana do 3-4 nedelje  može da se indeksira potpuno nov sajt. Puno toga zavisi od kvaliteta i optimizacije vašeg sajta.

Kako funkcionišu Google algoritmi za pretragu?

Analizira reči –  Google pokušava da shvati značenje vaše pretrage i odluči koje reči će potražiti u indeksu pretraživanja. Ovo uključuje i tumačenje grešaka u pravopisu, razumevanje sinonima i primenu nekih najnovijih istraživanja o razumijevanju prirodnog jezika.

Ključne reči – Gооgle analizira koliko se često i gde pojavljuju ključne reči relevantne za vašu pretragu pojavljuju na stranici. On takođe analizira da li stranice sadrže odgovarajuće ključne reči ili su napisane na istom jeziku kao i vaše pitanje.

Rangiranje stranica – Koristeći stotine faktora, Google pokušava da identifikuje najbolje web stranice koje odgovaraju vašoj pretrazi. Ovo uključuje svežinu sadržaja, dobro korisničko iskustvo, itd. On ih takođe identifikuje i uklanja sajtove koji krše njihova pravila.

Razmislite o kontekstu – Informacije kao što su lokacija korisnika, prošla istorija pretrage i podešavanja pretrage, omogućavaju Google-u da prikaže rezultate pretrage prema tome šta je najkorisnije i relevantno za tog određenog korisnika u datom trenutku.

Rezultat pretrage – Pre nego što se posluži rezultatima pretrage, Gооgle ocenjuje kako se svi relevantni podaci uklapaju zajedno, a zatim se trudi da obezbedi različite skupove informacija koje su najkorisnije za određeni tip pretrage.

Webnime je SEO agencija sa dugogodišnjim iskustvom i mnoštvom zadovoljnih klijenata, koji su postali naši prijatelji i partneri. Koristimo napredne tehnike za SEO optimizaciju i u ovom poslu za nas nema nepoznanica. Ako i Vi želite da postanete naš klijent, da imate najbolju SEO optimizaciju u Beogradu i da prestignete konkurenciju, ne oklevajte već nas kontaktirajte!

Brzi upit

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Predmet

Poruka

By | 2018-03-14T13:05:48+00:00 mart 13th, 2018|Categories: Google, SEO, SEO Saveti|Tags: |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment