Zašto koristiti Google AdWords?

Početna » Zašto koristiti Google AdWords?

Zašto koristiti Google AdWords?

Google adwords, Zašto koristiti Google AdWords?

Zašto koristiti Google AdWords?

Primarni cilj svake kompanije koja ima web sajt je da privuče nove kvalitetne korisnike. U ovom članku objasnićemo zašto je važno da koristite Google AdWords za Vašu marketinšku strategiju.

Prilikom izrade web stranice, webmasteri ili SEO stručnjaci vrše optimizaciju koja omogućava pronalaženje Vašeg web sajta na osnovu mnogobrojnih ključnih reči.

Međutim, problem je u tome što smo, kada je reč o SEO optimizaciji, još uvek prilično ograničeni brojem ključnih reči i geografskim područjem.

Primer: imate prodavnicu kupaćih kostima sa web sajtom za online prodaju i želite ih prodavati širom Srbije. Problem je u tome što ćete na Google-u biti prisutni samo na geografskom području gde se Vaša prodavnica nalazi … Očigledno, moći ćete biti pronađeni po imenu Vaše kompanije, ali ljudi neće upisivati naziv Vaše kompanije na Google, već, na primer: ružičasti kupaći kostim sa leptir mašnom (ovo je jedan primer).

SEO optimizacija se uglavnom koristi kada imate lokalnu kompaniju, na primer: restoran u Beogradu. Prema tome, možemo napraviti optimizaciju po ključnoj reči „Restoran Beograd“.

Ciljevi

Brzina

Ko još nije sanjao da vidi svoj web sajt na prvoj stranici Google-a u roku od samo nekoliko sati? Sa Google Adwords-om, ovo je moguće. Nakon što je kampanja završena i optimizirana, oglasi se prikazuju direktno u rezultatima pretraživanja nakon samo nekoliko minuta.

Prepoznatljivost

Da bi ste Vaš brend učinili prepoznatljivim, on mora biti vidljiv. Nema tajne. AdWords optimizacija može Vam značajno pomoći da budete prepoznati.

Konverzije

Google adwords, Zašto koristiti Google AdWords?

Svrha Vašeg web sajta jeste pretvoriti Vaše posetioce u potencijalne kupce. Zahvaljujući Google AdWords-u, to postaje moguće.

Izradom relevantnih oglasa, određivanjem pravih ključnih reči i odredišnim stranicama koje su u skladu sa pretraživanjem, možete biti prilično sigurni da će doći do konverzije.

Da, dobro ste razumeli, AdWords značajno povećava broj posetilaca, tako da, samim tim, ima više mogućnosti za konverziju (prosta matematika).

Ohrabrite internet korisnike da Vas kontaktiraju

Prilikom izrade Google AdWords kampanje, Vaš telefonski broj može biti prikazan u oglasu. Ili još bolje, takođe možete prikazati tipku „Poziv“ kada korisnik pretražuje pomoću pametnog telefona.

Google adwords

Zašto koristiti Google AdWords?

Motivišite ljude da posete Vašu kompaniju

Isto kao što možete prikazati telefonski broj u oglasima ili tipku „Poziv„, isto tako možete prikazati adresu Vaše kompanije sa Google kartom.

Motivišite ljude da preuzmu Vašu mobilnu aplikaciju

Google AdWords ne nudi samo običan oglas sa telefonskim brojem i Google kartom, već nudi i mogućnost preuzimanja Vaše mobilne aplikacije sa direktnom vezom prema njoj (IOS i Android).

 

Prednosti

Geografsko ciljanje

Sa Google AdWords-om, imate mogućnost ciljanja određenog geografskog područja (grada, regije, države). To Vam daje prednost širenja ili sužavanja geografskog područja.

Iskoristite bolje pozicioniranje

U zavisnosti od Vašeg budžeta, kvaliteta Vaših oglasa, kvaliteta Vaših ključnih reči i odredišnih stranica, u rekordnom vremenu možete stići do vrha liste prve stranice po mnogim ključnim rečima.

Ostvarite povrat ulaganja

To je stvar logike, što više posetilaca imate, imate veće su šanse za prodaju. Na Vama je da predložite najbolje proizvode i / ili usluge po najpovoljnijim cenama.

Google adwords

Zašto koristiti Google AdWords?

Savršeno ciljanje

Vaši oglasi će se aktivirati samo na osnovu vaših unapred definisanih postavki. A to znači da će se pojaviti sa određenim ključnim rečima koje je korisnik ukucao.

Vi kontrolišete svoj budžet

Prednost Google Advords-a je u tome što nema obaveznog trajanja ili minimalnog budžeta za ulaganje. Samo Vi odlučujete. Međutim, preporučljivo je (u zavisnosti od sektora delatnosti) povećati ulaganje u skladu sa godišnjim dobima (leto, Božić itd.).

Kao što vidite, AdWords SEOoptimizacija u velikoj meri pomaže da napredujte na Internetu, da se proširite na dobro definisanu geografsku oblast kao i da proširite spektar ključnih reči.

Međutim, nije uvek lako razumeti kako to funkcioniše, posebno kada to radite prvi put.

Stoga, ako želite da mi odradimo Vašu Google AdWords kampanju, slobodno nas kontaktirajte. Naš stručni tim i bogato iskutsvo u ovoj oblasti su Vam na raspolaganju. Webnime.Rs će Vam omogućiti dostizanje prve stranice Google-a u najkraćem roku!

By | 2018-11-02T12:36:57+00:00 maj 24th, 2018|Categories: Google, Internet marketing, Ostalo, SEO, SEO Saveti|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment